Over mij

Gezinscoach & mediator

Ik vind het belangrijk om alles eerlijk en met twee voeten op de grond te bekijken. Bij mij geen gezweef, yoga of groenteachtige tips.

Brenda Loukes | Gezinscoach en mediator

Goed eten en bewegen is belangrijk maar daarvoor heb je mij niet nodig. Open en eerlijke gesprekken van twee kanten, dat is hoe ik graag met mensen samenwerk en het beste resultaat bereik.

Ik heb ooit zelf een intake gehad bij een psycholoog. Ik vroeg haar of ze zelf ook kinderen had. Ze vertelde me dat ze over haar privéleven geen informatie wilde geven. Ik wilde alleen even checken of ik met een gelijkgestemde, mede-moeder, te maken had.

Die openheid naar elkaar toe moet wat mij betreft juist wel kunnen. Naast deskundige ben ik ook een persoon met een verhaal die mij maakt tot wie ik nu ben. Daar ook open over te zijn maakt ons contact over het algemeen prettiger en menselijker.

ALS MEDIATOR:

Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat jullie je zo prettig mogelijk voelen, ondanks de conflictsituatie waarin jullie je bevinden. Door continue de vertrouwelijkheid, veiligheid en vrijwilligheid te waarborgen hoop ik  de gespannen situatie zo prettig mogelijk te maken en ruimte te scheppen voor een oplossing.

Mediation vraagt enerzijds een onderzoekende houding waarin ik zorg voor een eerlijke benadering zodat jullie evenveel ruimte krijgen om je verhaal te vertellen en je beleving ervan, maar op een bepaald punt moeten er ook knopen doorgehakt worden. Hierin help ik door de aandacht te richten op de belangen en niet op posities. Ik ben er niet om te oordelen maar om met jullie de kwestie te onderzoeken en op te lossen. Ik help jullie om het overzicht te houden, dat is vaak iets wat je verliest als je er onderdeel van bent.

Historie

Na afronding van de studie SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) heb ik ruim 14 jaar voor een jeugdinstelling gewerkt. Beginnend met groepswerk met licht verstandelijk beperkte kinderen die niet meer thuis konden wonen.

Na 6 jaar ben ik binnen dezelfde organisatie gaan werken als IPG’er (intensieve ambulante gezinsbegeleiding).  Hier begeleide ik ouders en kinderen in de thuissituatie met als doel een uithuisplaatsing te voorkomen.

Om deze functie te mogen vervullen heb ik (post HBO) opleidingen gevolgd aan de Hoge school van Leeuwarden; Gezinscoach en Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. Deze opleiding is erkend door het NVRG (Nederlandse vereniging voor relatie- en gezinstherapie) en vermeld in de databank effectieve jeugdzorg. Hierna ben ik verder gegaan met de opleiding tot  geregistreerd mediator, deze studie heb ik gevolgd bij de School voor Mediation in Driebergen.

Verder bezit ik mijn papieren op het gebied van conflicthantering, oplossingsgericht coachen, competentiegericht werken.

Motivatie

Net zo belangrijk als opleidingen is dat ik mijn werk fantastisch vind om te doen. Wat ook bijdraagt aan mijn competenties is dat ik zelf ook moeder en partner ben.

14 Jaar bij een grote hulpverleningsorganisatie werken heeft mij veel kennis gegeven en ik heb erg veel verschillende ervaringen opgedaan. Ik heb hier met zoveel plezier gewerkt! Toch had ik behoefte om uit mijn comfort zone te stappen en mijn eigen praktijk op te richten. De grootste reden was om zo de logheid en bureaucratie uit mijn werk te halen. Geen wachtlijsten, inschrijfformulieren en afhankelijkheid van derden om verder te kunnen met mensen die hulp willen.
Wat zeker ook een drijfveer was is dat ik als eigen baas beter controle heb over mijn werktijden in combinatie met mijn eigen gezin. Voor cliënten betekent dit dat ik beter beschikbaar ben. Ik werk niet alleen van negen tot vijf.

Mail mij