Gezinscoach & adviseur

Iedere ouder twijfelt wel eens aan zichzelf of heeft vragen rondom het gezin, realtie en opvoeding

Wat is een gezinscoach:

Als gezinscoach luister ik, beantwoord ik vragen en geef ik informatie en begeleiding bij wat jij belangrijk vindt in en rondom jouw gezin. Met gezin bedoel ik diegenen die jij tot je gezin vindt behoren. Wat gezinscoaching onderscheid van andere manieren van hulpverlening is dat ik niet op een bepaald onderwerp begeleid maar juist op allerlei gebieden die jullie tegenkomen in jullie dagelijkse leven. Hands-on, praktisch en direct toepasbaar. Je kunt zelf bepalen of de gesprekken individueel zijn of met meerdere of een mix hiervan. We stellen samen vast waar jij verandering in wilt aanbrengen of waar je zorgen liggen en maken daar een plan voor.

Onderwerpen

Iedere ouder twijfelt wel eens aan zichzelf of heeft vragen rondom het gezin, relatie en opvoeding. Het kan verhelderend zijn om met iemand met de juiste achtergrond je gedachten, zorgen en wensen door te spreken.

Vragen rondom het functioneren van je kind; Is dit normaal? Is dit een fase? Moet ik actie gaan ondernemen? Hoe reageer ik op mijn kind als….?

Laat mij eens meekijken! Zijn er in je gezin gedragspatronen geslopen zonder dat je het door hebt, omdat je immers in het systeem zit en niet van buiten af kunt kijken. Laat mij eens mee kijken, dit doe ik al 14 jaar. Ik kan het goed bij anderen, maar ook niet in mijn eigen gezin. Daar maak ik zelf onderdeel vanuit.  Wat ik daarmee wil zeggen is dat ik juist zo goed kan helpen,  omdat ik van buitenaf kom.

Geen ouder wil dingen verkeerd doen, iedereen heeft de beste bedoelingen. Toch kunnen deze bedoelingen soms niet uitpakken zoals we bedacht hadden. Hoe komt dit, wat is de kern van het probleem, wat kan anders, wat is mijn eigen aandeel hierin?

Onderzoeken hoe jouw gedrag invloed heeft op de situatie binnen je gezin en dus ook op je kind en (ex)partner is het begin van verbetering.

Relatie

Denk je er wel eens over om je partner te verlaten omdat jullie elkaar kwijt lijken te zijn in de hectiek van het leven? Begrijp je elkaar niet meer, of zijn er continue discussies over opvoeding en wie wat doet? Irritaties, verwijten, boosheid. Wat is er van “ons” geworden? Hierover kun je met mij goed in gesprek. Ik hoop je wat gerust te kunnen stellen in het paniekerige gevoel en in kaart te brengen wat je zou kunnen doen of juist niet.

 Thema’s

Thema’s waar je aan kunt denken als je mij als gezinscoach wilt inschakelen:

 •  Opvoedtips, passend bij de ontwikkeling (baby’s, peuters, kleuters, kinderen, pubers).
 •  Balans tussen gezin, werk, relatie en jezelf.
 •  Kind en carrière.
 •  Hoe past opvoeden in mijn agenda.
 •  In het belang van je kind.
 •  Een team zijn met je (ex)partner.
 •  Kijken naar de rollen binnen het gezin.
 •  Hoe communiceer je onderling.
 •  Terechte zorgen of gerustgesteld.
 •  Meer begrip tussen jou als ouder en je kind.
 •  Meer begrip tussen partners of ex-partners.
 •  Die tropenjaren werken door in mijn relatie.
 •  Balans zoeken, vinden en vasthouden.

Kosten

Bij mij kun je snel, zonder wachtlijst, terecht. Geen mallemolen van registraties en dossiervoering, en gesprekken die ergens over gaan!

Het liefst spreek ik af in de thuissituatie, natuurlijk is het ook mogelijk om in mijn spreekkamer af te spreken als dat je voorkeur heeft. In een eerste oriënterend gesprek kunnen we je situatie, wensen en de mogelijkheden bespreken.

Mijn uurtarief voor coaching is 75 euro inclusief BTW. Het eerste uur, de kennismaking, is kosteloos.

Mail mij