UIT ELKAAR.. EN DAN?

EEN INGRIJPENDE GEBEURTENIS

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis, vaak is hier een moeilijke periode aan vooraf gegaan. Maar, de beslissing is genomen. Jullie gaan uit elkaar. Het einde van een relatie brengt veel emoties met zich mee. Gevoelens van verdriet, boosheid en angst voor de toekomst kunnen het proces van de scheiding in de weg staan. En tegelijkertijd moeten er veel praktische zaken worden geregeld en zijn er veel vragen. Bijvoorbeeld. Wat is het beste voor de kinderen? Hoe moet het met het huis, de hypotheek, je werk of de zaak? Wat is een ouderschapsplan? En hoe zit ’t met alimentatie? Als je beslissingen neemt op basis van verkeerde informatie of vanuit een bepaalde emotie, dan kan dat later grote gevolgen hebben. Laat mij hierbij helpen.

 

WE DOEN HET SAMEN

Om verantwoord en goed scheidingen te begeleiden heb ik de erkende opleiding tot basis mediator behaald, aansluitend de specialisatie tot echtscheidingsmediator. Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister het Aternative Dispute Resolution(ADR). Mijn expertise ligt op het sociale en emotionele vlak met speciale aandacht voor het belang van de kinderen. Tijdens onze bijeenkomsten breng ik de communicatie weer op gang, begeleid de gesprekken en bewaak het proces. Ik ben verantwoordelijk voor het proces, jullie voor de inhoud.

Door gebruik te maken van een mediator, vergroot je de kans op een scheiding op basis van duurzame afspraken. Met elkaar zetten we alles op een rij en komen we tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Dit is zeker belangrijk wanneer er afspraken gemaakt moeten worden over de opvoeding van de kinderen. Je leert afstand van elkaar nemen als partners, maar tegelijkertijd als ouders wel met elkaar in contact te blijven. Met mediation kun je veel problemen in de toekomst voorkomen.

In overleg met jullie en afhankelijk van de situatie is het mogelijk om andere deskundigen aan de overlegtafel uit te nodigen. Ik beschik over een goed netwerk van juristen, notarissen, advocaten en financieel adviseurs met wie ik samenwerk.

WAT KOST SCHEIDEN?

Om maar eerlijk en transparant te zijn: scheiden is duur. De kosten kunnen echter enorm verschillen. Dit heeft te maken met onder andere; gemeenschap van goederen of niet, eigen bedrijf of loondienst, eigen huis of huurhuis, kinderen ja of nee. Het maken van een prijs is dus maatwerk, afgestemd op jullie persoonlijke situatie.

Globaal kun je er rekening mee houden dat een standaard echtscheiding; gesprekken met mediator, ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant, een simpele verdeling van bezittingen en schulden en rechtbankkosten ongeveer 3000 euro kost.

VOORDELEN VAN SCHEIDINGSMEDIATION

  • Je bent niet tégen elkaar bezig, maar met elkaar;
  • samen gemaakte afspraken worden beter nageleefd.
  • het helpt je bij de verwerking van de scheiding;
  • geen hoge advocaatkosten.
  • kortere procedure
  • goede financiële oplossingen
  • het belang van kinderen staat op de eerste plaats

WAT TE DOEN BIJ SCHEIDING?

Als je in scheiding ligt zijn teleurstelling, frustratie, woede en verdriet emoties die je in deze moeilijke periode zult herkennen. Naast de verwerking van jullie besluit om te gaan scheiden, zullen jullie in deze periode ook afspraken moeten maken over de toekomst. Je zult veel belangrijke beslissingen gaan nemen. Tijdens een eerste gesprek bespreken we welke zaken in eerste instantie voor jullie geregeld moeten worden. Op basis hiervan kunnen we ook prijsafspraken maken.
Het eerste uur is, ter oriëntatie en kennismaking, vrij van kosten.

Bel of mail mij gerust voor informatie.